GENOMINEERD: twee titels

16 september 2023

Dit jaar staan er maar liefst twee uitgaven van Uitgeverij international theater & film books op de shortlist van de Louis Hartlooperprijs. Tijdens het Nederlands Film Festival (22-29 september, Utrecht) wordt deze prijs uitgereikt in (waar anders) het Louis Hartlooper Complex.
En het woord werd beeld van Bart Juttmann en Marc Veerkamp
Spookbeeld van de vrijheid van Peter Verstraten

De prijs wordt jaarlijks tijdens het NFF uitgereikt door de Louis Hartlooper Stichting. De initiatiefnemers brengen hiermee het schrijven over film in Nederland onder de aandacht en spreken waardering uit voor idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Naast een portret in de eregalerij van het Louis Hartlooper Complex, bestaat de prijs uit een bedrag van duizend euro, een penning met oorkonde en De Zwarte Spiegel. Daarnaast krijgt de winnaar de uitnodiging om het daaropvolgende jaar tijdens de uitreiking een korte voordracht te houden over het belang van goede filmjournalistiek.

Helaas heeft geen van beide titels de prijs in ontvangst mogen nemen, maar een nominatie (mét oorkonde) is ook al heel feestelijk uiteraard! Felicitaties aan de winnaar Bart van der Put (Beeldspraak | het Parool)