Vrij Van Verzet

Matthijs IJgosse

13,50

Op de avond na het ontzet zien we twee Alkmaarders en een krijgsgevangen Spanjaard, tot hun enkels in de modder. De dijken zijn doorgestoken, de Spanjaarden op El Grande Retorno. De epische strijd die 450 jaar later nog immer gevierd wordt, is gestreden. Eindelijk is de belegering voorbij. Eindelijk is er vrijheid. Alcmaria Victrix!

En nu?

In ‘Vrij Van Verzet’ stelt Collectief BLAUWDRUK de vraag welke rol vrijheid speelt in vredestijd. Wat komt er na het vieren? Als de roes van de ontzettingsfeesten is weggetrokken, de modderige morning after is aangebroken en de vrijheidskater inkickt, wat gaan we dan met elkaar doen? Is jouw idee van vrijheid hetzelfde als het mijne? En wat als de verbroedering van de vrijheidsstrijd begint weg te ebben? Als we niet meer hoeven te vechten tegen een bezetter, waar vechten we dan voor?

Speciaal op verzoek van Collectief BLAUWDRUK schreef Matthijs IJgosse een schrijnende tragikomedie over hoe om te gaan met de vrijheid waar je zo lang voor hebt gevochten. Want bevrijd worden is misschien niet hetzelfde als vrij zijn.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij International Theatre & Film Bookserij
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2023
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 90
ISBN: 9789064039638