Volim te

(Ik hou van jou)
Vera Morina

13,50

In een mix van sciencefiction en psychologisch drama poogt debuterend toneelschrijver Vera Morina samen met regisseur Abdel Daoudi grote thema’s als oorlog en rouw behapbaar maken.
Op een regenachtige nacht in Amsterdam besluit de zwangere Ena alles wat haar herinnert aan haar Bosnische verleden in een vuilniszak te stoppen. Het moet hier stoppen. Dan ziet zij een bebloede man in haar woonkamer die ze 27 jaar geleden voor het laatst zag. Hij wil haar vertellen waar hij is geweest.

Volim te is een magisch-realistische voorstelling over identiteit, familie en een kosmische Apocalyps, tegen de achtergrond van de oorlog in voormalig Joegoslavië.

 

Vera Morina (1995) schrijft toneel, scenario en poëzie. In 2009 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Sinds haar afstuderen schrijft ze o.a. voor Frascati Producties, Likeminds en Toneelgroep Oostpool. Ze nam deel aan het schrijftraject Slow Writing Lab V bij het Nederlands Letterenfonds en ontving de Young Artist Award. Thema’s die veelvuldig terugkomen in haar werk zijn afkomst, identiteit, seksualiteit en familie.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: Bellevue Lunchtheater
Aantal bladzijden: 66
ISBN: 9789064039270
Recensie

DeClausDeClaus over Volim te

lees de recensie van Herien Wensink in de Volkskrant of het

Interview met Sander Janssens in NRC