Toneelspelen in de tegenwoordige tijd

een veldboek voor het vertellende toneel
Paul Binnerts

26,95

In deze herziene uitgave van Toneelspelen in de tegenwoordige tijd heeft Paul Binnerts zijn inzichten over het vertellende toneel(spelen) verhelderd en verdiept. Nieuw opgedane ervaringen en vertalingen in het Engels en Duits brachten hem tot aangescherpte formuleringen. Het boek is verrijkt met tal van nieuwe voorbeelden. 
Opbouw en structuur van het boek zijn volledig gewijzigd. De uitgangspunten zijn echter dezelfde gebleven: de toneelspelers staan centraal. Zij zijn ‘als zichzelf aanwezig’ op het toneel, om van daaruit zichzelf in scene te zetten en zodoende het verhaal van het stuk en hun rol(len) te vertellen, zonder zich te verliezen in het personage dat ze spelen. 
De werkelijkheid van het toneel is de enige werkelijkheid die er bestaat: de acteurs zijn de bemiddelaars tussen toneel en publiek, de tijd op de klok is dezelfde als die op het toneel. 

Toneelspelen in de tegenwoordige tijd beschrijft de techniek van het vertellende toneelspelen, besteedt in aparte hoofdstukken aandacht aan Stanislavski en Brecht en gaat in op de historische achtergronden van dit ‘moderne’ concept voor toneelspelen, die voor een belangrijk deel geworteld liggen in de theaterarchitectuur. 

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2018
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 350
ISBN: 9789064038655