Stappen in het onbekende

Handboek Muzisch Werk
Bart van Rosmalen
Categorieën: , ,
Categorieën: , ,

25,00

In een toenemend onzekere wereld kom je, of je nu onderwijs geeft, in een organisatie werkt of onderzoek doet steeds vaker op het punt dat je ‘stappen in het onbekende’ zal moeten zetten.
Bart van Rosmalen haalt drie centrale vragen naar voren die daarbij meespelen. Hoe doorbreek je het vastzitten in de macht der gewoonte van telkens herhalende patronen? Hoe ben je elkaar, tegen een achtergrond van toenemende polarisatie, tot goed gezelschap? Hoe kom je onderling tot overeenstemming over wat het goede is om te doen?

Geïnspireerd door de kunsten reikt dit handboek muzisch werk veertig concrete werk- en gespreksvormen aan die bezieling en betrokkenheid als bron van goed werk aanwakkeren. Die de beweging maken van eenzijdigheid naar wederkerigheid, en van een krampachtige focus op snelle oplossingen naar meervoudig kijken. Die je handreikingen geven om je eigen professionele praktijk stap voor stap te transformeren.

Bart van Rosmalen (1957) heeft een achtergrond in de kunsten als cellist en theatermaker bij onder andere Orkater. Na zijn promotie bij de Universiteit voor Humanistiek startte hij in 2014 als lector Kunst en Professionalisering bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Het lectoraat verbindt onderwijs en onderzoek met organisatie en beleid. Dat krijgt gestalte in nieuwe werk- en gespreksvormen, een werkplaats, en een jaarlijks festival.
Welkom in een nieuwe praktijk.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb i.s.m. HKU
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2024
Uitvoering: Paperback
Serie: HKU Press
Aantal bladzijden: 216
ISBN: 9789064039782