1609 Staakt het vuren

Erik Snel
Categorieën: , Trefwoorden:
Categorieën: , Trefwoorden:

13,50

In 1609 is het vrede. Of eigenlijk is het een wapenstilstand. En dat is natuurlijk niet het meest sexy onderwerp voor een theatervoorstelling. Maar voor een land dat z’n identiteit uit een dappere opstand haalt, is vrede een veel te grote opgave. De rust op het slagveld is het startsein voor grote onrust binnen de muren van de kersverse Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, zowel in de kerk als in de regering. De strijd om de macht tussen de hoofdrolspelers Maurits en Oldenbarnevelt wordt steeds bitterder en alle middelen worden ingezet om elkaar onderuit te halen.
De voorstelling, historisch correct voor zo’n 83,7%, geeft (met humor!) een frisse kijk op één van de prachtige verhalen die de Nederlandse geschiedenis rijk is.
1609 Staakt het vuren is onderdeel van ‘De Vaderlandse Oorlog’, het drieluik van Erik Snel over de opkomst en ondergang van het wonderteam Maurits van Nassau en Johan van Oldenbarnevelt. 1609 Staakt het vuren is de tweede theatertekst uit de serie, na het succesvolle 1600 Slag bij Nieuwpoort. Lees ook het derde deel: 1619 Maak het kort

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2017
Uitvoering: Paperback
Serie: Aluin
Aantal bladzijden: -
ISBN: 9789064038563