Speels omgaan met agressie

134 spelletjes en oefeningen om op een creatieve manier conflicten op te lossen
Rosemarie Portmann
Categorieën: ,
Categorieën: ,

15,00

Deze bundel is bedoeld voor docenten aan basisscholen en brugklassen die geconfronteerd worden met een steeds groter wordend probleem: geweld en agressiviteit in de klas en op het schoolplein.
Er wordt gezegd dat kinderen tegenwoordig steeds agressiever worden. Meestal wordt als tegenmaatregel alleen maar gestraft; er kan echter ook op een constructieve manier met agressie worden omgegaan. Daartoe biedt dit boek eenvoudige interactiespelletjes en oefeningen; hiermee leren kinderen om op een sociaal acceptabele manier met hun conflicten en onlustgevoelens om te gaan.
Ook voor de buitenschoolse activiteiten zijn deze spelletjes heel bruikbaar: voor schoolkampen, werkweken en voor het hele sociaal cultureel werk.
De spelletjes zijn niet aan één bepaalde leeftijd gebonden, maar zijn geschikt voor alle kinderen in de leeftijd van 8 – 14 jaar.
Het eerste gedeelte bevat een inleiding en praktische aanwijzingen voor de docent; het tweede gedeelte bestaat uit 134 spelletjes en oefeningen verdeeld in 7 categorieën:

  1. Agressieve gevoelens herkennen en uitdrukken;
  2. Prikkels voor agressie herkennen;
  3. Zichzelf en anderen beter begrijpen;
  4. Agressie beheersen en verminderen;
  5. Een gevoel van eigenwaarde opbouwen;
  6. Niet-agressieve betrekkingen aanknopen;
  7. Conflicten vreedzaam oplossen.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij Panta Rhei
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 1999
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 100
ISBN: 9789073207886