Recht op de hemel

een Lucifer op aarde
Collectief BLAUWDRUK

13,50

In Recht Op De Hemel staan de thema’s identiteit, privilege en gelijkwaardigheid centraal tegen de achtergrond van het plotselinge overlijden van God. Na deze hemelschokkende gebeurtenis storten de geprivilegieerde engelen op aarde en moeten daar opnieuw duiden wie zij zijn. In het machtsvacuüm dat hierbij ontstaat, raken Gabriël, Lucifer en Belzebub met elkaar én zichzelf in conflict tijdens het bouwen van hun nieuwe hemel op aarde.   
 
Recht Op De Hemel is een rauwe en radicale bewerking van Joost van den Vondels Lucifer. Deze locatievoorstelling van Collectief BLAUWDRUK ging in 2021 in première en werd hernomen in de zomer van 2022. Het publiek wordt geconfronteerd met hoe de mens omgaat met het verliezen van zijn privileges. Hoe verhouden recht en privilege zich tot elkaar? Hoeveel rechten of privileges kan een mens verliezen voordat hij in opstand komt? Wanneer is dat terecht? En heb je ooit het recht om hierbij tot geweld over te gaan? Hoe bepalen we, in deze gepolariseerde wereld-zonder-waarheid, wat recht is?
 
 
Recht Op De Hemel is het tweede deel van de Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK. Aan de hand van het oeuvre van Joost van den Vondel onderzoeken we hoe de hedendaagse mens omgaat met het verlies van privilege en welke invloed dit heeft op de identiteit en de samenleving. Het eerste deel, Ik Hoop Op Zegen, is een radicale bewerking van Gijsbrecht van Amstel over menselijke en nationale trots. In Recht Op De Hemel, naar Vondels Lucifer, staat het verlies van privilege en maatschappelijke polarisatie centraal. In mei en juni 2023 speelden ze het sluitstuk van de trilogie, Paradijs Aan Het Einde, in Bergen en Scheveningen.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 44
ISBN: 9789064039393