Paradijs aan het einde

een clusterfucking oorsprongssprookje van Bijbelse proporties
Collectief BLAUWDRUK

13,50

BLAUWDRUK neemt je mee naar het begin der tijden, naar het paradijs. In den beginne was er… zand. Een eindeloze zandvlakte. En op die vlakte: de vijf eerste mensen. Zij leven een perfect paradijselijk bestaan, in volledige harmonie. Totdat één van hen een appel krijgt aangeboden. Wie deze appel eet, mag de hele schepping overdoen. In zeven dagen. Alles mag. Alles kan. De verleiding is groot, maar wie al in een paradijs woont, heeft niets aan zo’n belofte. Toch?

Gedurende één misselijkmakende dag vol twijfels en openbaringen, ontspint zich een drama van Bijbelse proporties, waarin een gezamenlijke toekomst misschien wel net zo onmogelijk lijkt als terugkeren naar het paradijs van toen. Want hoe gaan we om met de belofte van een maakbare toekomst? Wat gaat er verloren als we niet meer aan elkaar gelijk zijn? En herkennen we het paradijs eigenlijk wel als we erin zitten?

Met Paradijs Aan Het Einde keert Collectief BLAUWDRUK nog een laatste keer terug naar een onspeelbaar meesterwerk van Vondel, om er geen snipper van heel te laten. Na Gijsbrecht van Amstel en Lucifer is nu Adam in Ballingschap aan de beurt. Het Bijbelse verhaal over goed en kwaad verwordt in de handen van BLAUWDRUK tot een vurige tragikomedie over zelfverrijking en altruïsme, over individualisme en collectivisme, over grenzeloze ambitie en gestrande groepsgevoelens.
Paradijs Aan Het Einde is het sluitstuk van de veelgeprezen Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2023
Uitvoering: Paperback
Serie: Privilege Trilogie
Aantal bladzijden: 86
ISBN: 9789064039584