Meta-moe

Buysse & Joosten

13,50

Aan een opgespoten strand van een all-inclusive resort ontmoeten twee vakantiegangers elkaar. Hannelore (25) ligt in haar Björn-Borg-bikini op haar Ajax-handdoek. Terwijl ze Kanye West luistert op haar Airpods, draait ze om de twintig minuten van buik naar rug en weer terug. Berry (40), ligt op zijn hyper-flexibele strandbedje, afwisselend Nietzsche en Dostojewski te lezen, terwijl hij zijn Volkskrant Magazine-app refresht. Ze raken in gesprek over de lauwe frieten van het ellenlange buffet, het gemak van zelfbruiner en de zevende symfonie van Beethoven. Totdat ze erachter komen dat ze elkaar kennen en beiden niet meer kunnen ontkennen wie ze ooit waren. 
Meta-Moe is een dialoog over wannabe’s en intellectuelen, het bevraagt onze drang naar authenticiteit en onze afkeer van pretentie. Zijn de mensen die wij veroordelen als pretentieuze sukkels niet eigenlijk mensen die de moed hebben zich uit een hokje te vechten? 
 
Emma Buysse en Luna Joosten vinden elkaar in hun nuchtere kijk op de wereld en voorliefde voor absurdisme. Hun humoristische voorstellingen vertrekken vanuit actuele en persoonlijke struggles die spelen binnen de millennial generatie. In hun up-tempo teksten worden grootse thema’s licht en herkenbaar. Meta-moe ging op 31 januari 2024 in première in Likeminds, Amsterdam.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2024
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 106
ISBN: 9789064039744