Leedvermaak trilogie

Judith Herzberg

24,90

Judith Herzberg is behalve een van de meest geliefde dichters van ons land ook een van onze belangrijkste toneelschrijvers. Leedvermaak (1982) was een mijlpaal in de toneelgeschiedenis. Niet eerder was er zo geschreven over hoe de oorlog doorwerkte in de levens van latere generaties: open en scherp. Dertien jaar later schreef Herzberg Rijgdraad (1995), en nog weer zes jaar later Simon (2001). We volgen Nico en Lea, haar ouders Ada en Simon, Dory (de ex van Nico), Lea’s onderduikmoeder Riet, Nico’s vader en stiefmoeder Zwart en Duifje, kinderen en kleinkinderen.

Niet eerder werd in Nederland de Leedvermaak Trilogie in z’n geheel opgevoerd tot de plannen voor 2020. Vanwege de geplande marathonvoorstelling van Het Nationale Toneel, verscheen een nieuwe editie van deze lang uitverkochte klassieker. Het is het begin van een integrale uitgave van het toneeloeuvre van Herzberg, aan wie vorig jaar de prestigieuze Prijs der Nederlandse Letteren werd toegekend.

‘Drie wrange, hilarische en ontroerende mensenkomedies.’
De Groene Amsterdammer

Als geen ander weet Herzberg de – vaak moeilijke – menselijke relaties in schijnbaar terloopse en luchtige dialogen vorm te geven. Nergens pathetisch, maar ‘met daarónder steeds die open wond van zwijgen, wegkijken, nietbegrijpen, het jarenlang weggedrukte janken, de geamputeerde woede’
Loek Zonneveld

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2020
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 416
ISBN: 789463360906
Recensie

Luister hier naar de podcast van Het Nationale Toneel. 
‘Verstikking én houvast in Joodse familiekroniek’ in Theaterkrant