Lady+Lord MacBeth

naar Shakespeare
Tom Lanoye

22,50

Veel bloed, wreedheid en duisternis. Zo staat ‘de Schotse tragedie’ van Shakespeare bekend. Tom Lanoye voegt daar in zijn bewerking twee onverwachte elementen aan toe. Passie en pijn, door een gemis aan wat nooit heeft mogen zijn. En de centrale, drijvende rol verhuist naar Lady Macbeth.
Zij en Lord Macbeth hebben elkaar al in hun jeugd onvoorwaardelijk trouw gezworen. Met de jaren is hun passie nog aangescherpt door de grote tragedie in hun leven: ze bleven kinderloos.

Lord Macbeth werkt zijn onbehagen uit op het slagveld. Maar de eer die hem na afloop wordt bewezen troost hem niet. Lady Macbeth bezweert hem dat hij meer verdient. Veel meer. En zijzelf ook. De drie zonderlingen die ze raadpleegt hebben haar een wreed plan ingefluisterd – of was het omgekeerd?
Wat een waanzinnig plan leek, wordt een obsessie. Ten slotte gaat het echtpaar over tot de daad. Met desastreuze gevolgen. Ook voor henzelf.

Lady+Lord MacBeth was een productie van Theatergroep Suburbia en tourde tot en met april 2024 door heel Nederland. De regie was van Olivier Diepenhorst, de hoofdrollen werden vertolkt door Joy Wielkens en Alwin Pulinckx.

Productspecificaties

Uitgever: Prometheus
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2024
Uitvoering: Hardcover
Aantal bladzijden: 144
ISBN: 9789044653755