Je kan je niet verstoppen…

14x toneel van Jibbe Willems
Jibbe Willems

27,95

Jibbe Willems schreef tussen 2005 en 2020 zo’n negentig toneelteksten; van monoloog (Spuug) tot ensemblestuk (Onvrouw), van opera (Kaapdiegoeiekoop) tot taalexperiment (Jabber), van Groningen (De Poolse Bruid) tot Maastricht (Waar het vlakke land gaat plooien).
In mei 2021 zijn veertien van zijn stukken gebundeld in de dikke bundel Je kan je niet verstoppen door je ogen dicht te doen. Naast bovengenoemde teksten staan in deze bundel ook: Lola, TestosterTony, Oscar en zijn Moeder, Eindland, The Truth about Kate, Pretpark, Burgerlijke Schemering en Age of Rage.
Veertien keer toneel van Jibbe Willems. Een selectie uit alle hoeken van zijn oeuvre.

ANDEREN OVER JIBBE WILLEMS:

“Jibbe Willems is een fantastische toneelschrijver. Ik durf te stellen dat hij de meest veelzijdige en productieve schrijver is van Nederland.” (Greg Nottrot, artistiek leider het NUT)

“Jibbe Willems weet hoe acteurs taal gebruiken waardoor zelfs de meest ingewikkelde taal begrijpelijk wordt zodra een acteur hem zegt.” (Daniëlle Wagenaar, regisseur) 

“Dat komt zeker ook door de taal, die om van te smullen is. Serieus speels. Met een omweg recht op z’n doel af. De ene poëtisch-prachtige zin nog niet weggestorven of de volgende doemt al op, afgewisseld met mooie metaforen, eyeopenende oneliners, wisse wijsheden en melige moderniteiten. “Alle koetjes zijn op, de kalfjes zijn dood.” Die Willems komt er wel.” (Moon Saris schreef dit al in 2008 over Antigone op Festival Cement)

“Echt gebonden, harde kaft, goudkleurig leeslint. Een robuust monument om te verslinden. Een droomcadeau voor elke liefhebber van hedendaags Nederlands toneel!” (recensie op Bol.com)

Jet Uijl, die al eerder de vormgeving deed van Van Wormrot tot Schijn van Don Duyns, heeft ook nu weer het binnenwerk en het omslag vormgegeven. Het blijven natuurlijk toneelteksten, maar zij zet soms net de gebaande paden uit het lood.
Deze uitgave kwam tot stand dankzij een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds.

Lees hier het interview dat Ernesto had met Jibbe Willems over zijn schrijverschap. En nog meer Jibbe op zijn eigen website

 

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2021
Uitvoering: Hardcover
Aantal bladzijden: 688
ISBN: 9789064038976
Recensie

Lees hier de recensie van Arnhem-direct
In Trouw legt Jibbe uit hoe je een toneeltekst leest.