ik stond in een…

theaterteksten 2000-2022, een selectie
Magne van den Berg

27,95

ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed 

Haar taal is secuur en glashelder, streng gecomponeerd als een partituur. In een cadans van de korte zinnen en herhalingen construeert Magne van den Berg een eigen wereld, waarin ongemak en pijn voortdurend onder de oppervlakte schuilgaan. De stiltes zijn oorverdovend. En tegelijkertijd zijn haar teksten vaak ongekend geestig.

Magne van den Berg won de H.G. van der Viesprijs met de lange nasleep van een korte mededeling; de Taalunie Toneelschrijfprijs met ik speel geen medea. Veel van haar teksten werden in verschillende talen vertaald en gespeeld. 

ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed bevat een selectie van zeventien theaterteksten die Magne van den Berg schreef tussen 2000 en 2022. In deze bundel zijn ook opgenomen huis, gender, game over, snackbar en GOD?, teksten voor een jong publiek, die net zo muzikaal en urgent zijn.

Naast deze teksten staan in deze verzameling de volgende teksten: god woont in texas; korte stilte, meisje begint; kale bomen ruisen niet; halverwege omgedraaid; de binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis; de lange nasleep van een korte mededeling; mijn slappe komedie voor vier mensen een handjevol personeel en een tafel die niet vrij komt; met mijn vader in bed (wegens omstandigheden); liefdesverklaring; ik speel geen medea; liefdesverklaring (voor altijd); ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed. 

Voorwoord: Janine Brogt
Vormgeving binnenwerk en omslag: Marilou Maes
Foto’s omslag: Susanne Middelberg

 

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 776
ISBN: 9789064039041