Ik Hoop Op Zegen

een endgame van de zee in één bedrijf
Collectief BLAUWDRUK
Tijn Panis, Romijn Scholten, Bram Walter

14,50

Het jaar is 2124, de plaats Alkmaar. Nadat de rest van Nederland ten onder is gegaan door de stijgende zeespiegel, verweert één laatste stad zich nog tegen de woeste zee. Nu ook hier de inmiddels 14 meter hoge dijken op springen staan, is de keuze aan burgemeester Gijsbrecht: wordt het pompen of verkassen?

Ik Hoop Op Zegen gaat over de mens die zich niet langer aanpast aan de wereld, maar die wereld trots naar zijn hand zet. Verbindt die trots of verblindt het ons? Hoe lang kan de rest van de natuur onze beheersdrang nog aan? Hoe ver gaan we voor het behoud van onze nationale identiteit? In deze radicale herschrijving van Vondels Gijsbrecht van Amstel duikt Collectief BLAUWDRUK in Nederlands omstreden geschiedenis. Vanaf een vlot in de vijver gaan we kopje onder in nationale trots en klimaatproblematiek en proberen we in politiek stormachtige tijden ons hoofd boven water te houden.

Ik Hoop Op Zegen is het eerste deel van de veelgeprezen Privilege Trilogie van Collectief BLAUWDRUK. Naast de trilogie maakten zij ook Een Ingebeelde Ziekte (naar Molière) en Vrij Van Verzet  (voor het Alkmaars Ontzet). 
Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2024
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 50
ISBN: 9789064039799