Het naakte schrijven

Over de mythen van het schrijverschap
Nirav Christophe

20,00

NIEUWE DRUK!
Boeken die leren hoe je literaire teksten kunt schrijven, zijn ‘in’. De titels buitelen in pretentie over elkaar heen. De een belooft Hét Geheim van Dé Schrijver te onthullen, de andere legt zonder enige schroom een relatie tussen Zen en de Kunst van het Creatief Schrijven.
Die boeken zadelen schrijvers op met onmogelijke opdrachten: een beetje schrijver is natuurlijk volstrekt origineel, lijdt voor zijn tekst, gaat subtiel en vakmatig te werk en is zeker niet oppervlakkig of flauw, maar wijs en onpeilbaar diepzinnig. Nirav Christophe laat in Het naakte schrijven zien dat iemand het schrijven beter en sneller leert door consequent deze mythen en de identificatie met zijn tekst af te breken dan door wetten, weetjes en wijsheden tot zich te nemen.

Het naakte schrijven is een boek voor degenen die het schrijven professioneel wil aanpakken en beoefenen. Het richt zich op literaire schrijvers op alle niveaus en van alle genres.
Het biedt diepgaande inzichten in schrijfprocessen en is in haar nadruk op directe, levende spreektaal tevens een goede handleiding voor het schrijven van dramatische teksten.
Het naakte schrijven heeft zich sinds haar eerste uitgave in 2003 bewezen als een controversieel boek met talloze onconventionele gedachten over het schrijfproces en onorthodoxe theorieën, tips en oefeningen, die stuk voor stuk de mythen van het schrijverschap opblazen. Het boek wordt veel door schrijfopleidingen en schrijvers gebruikt en geloofd.

In 2018 verscheen van dezelfde auteur het boek Tienduizend Idioten; Poëtica, schrijfproces en pedagogie van het hybride Theaterschrijven vanuit Bakhtins ‘Meerstemmigheid’, dat gelezen kan worden als een meer academisch vervolg op Het naakte schrijven. Tienduizend Idioten werkt het concept van de mythen van het schrijverschap verder uit tot een overkoepelende theorie van meerstemmigheid in het schrijfproces.
Om u als schrijver, al dan niet ‘in spe’, de mogelijkheid te bieden deze boeken in samenhang tot u te nemen, verschijnen beiden nu in een nieuwe druk.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb i.s.m. HKU
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: HKU Press
Aantal bladzijden: 168
ISBN: 9789064039461