Happy in Holland

Meerdere auteurs
Sun Li, Tjyying Liu

13,50

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over.
Weg is het eerste Hollandse uit eten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?

In Happy in Holland doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft. 

Schrijvers Sun Li en Tjyying Liu (en regisseur Char Li Chung) zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Rondom Happy in Holland is een expositie ingericht met foto’s van de foto’s van Cong Li (Wenzhou). Cong Li is in 2007 afgestudeerd aan de opleiding Fine Arts, schilderen en fotografie aan ArtEZ Arnhem. Uit haar fotografisch werk zijn een zestal foto’s te zien die, net als de voorstelling, de thema’s afstand, nabijheid en relaties verbeelden. De expositie is te zien in Theater Bellevue rondom de lunchtheatervoorstelling Happy in Holland en reist mee met de theatertour door Nederland.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb i.s.m. Bellevue Lunchtheater
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2023
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 36
ISBN: 9789064039492