Gif en ander toneelwerk

Lot Vekemans

24,00

Acht toneelstukken met soms een link naar de actualiteit, maar die vooral dieper graven in het binnenste van de mens en blootleggen hoe moeilijk of pijnlijk het leven soms kan zijn.
In deze tekstbundel van Lot Vekemans zijn de volgende toneelteksten opgenomen: Truckstop, Zus Van, Judas, Ledacourt, Gif, Vals, Niemand wacht op je en Momentum. 

In februari 2022 speelde Gif weer in de Nederlandse theaters (met Carine Crutzen en Stefan de Walle). Op 19 november 2022 gaat Momentum in première, in de regie van Maaike van Langen, met o.a. Astrid van Eck en Waldemar Torenstra.

Korthals Stuurman over MOMENTUM: Middenin een politieke crisis doet de trouwe First Lady Ebba er alles aan om de carrière van haar man te redden. Terwijl hun spindoctor uit alle macht het imago in stand probeert te houden, raakt het tweetal in een opeenstapeling van misverstanden en verkeerde beslissingen verder van elkaar verwijderd. Op de avond van het feest ter ere van het vijftigjarig bestaan van de partij stort alles in elkaar. Op dat moment maakt Ebba een rigoureuze keuze. Maar zal haar man haar hierin steunen?
MOMENTUM gaat over de achterkant van de politiek en machthebbers die niet mogen falen, passend in een tijd waarin populaire politieke dramaseries de mens achter de politicus laten zien. Net als Gif, internationaal gezien al jaren het grootste Nederlandse toneelsucces, is MOMENTUM een theaterstuk van Lot Vekemans.

In 2021 kwam bij uitgeverij Cossee haar tweede roman uit, De Verdwenene. Een fragment van deze roman leest u op de website van Lot Vekemans

 

 

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2019
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 350
ISBN: 9789064038631