Gidsland

Nathan Vecht

19,90

Het handelsmerk van Nathan Vecht is snelle en puntige dialogen, over onderwerpen die actueel en relevant zijn, die je doen lachen maar tegelijkertijd schuren en schrijnen. Vecht schrijft voor televisie en theater, maar ook op papier beklijven zijn teksten; je kunt ze lezen als een roman.
In deze bundel zijn drie van zijn belangrijkste stukken bijeengebracht. In Kunsthart wordt uitgediept hoe we ons verhouden tot de kunsten, in Gidsland koersen drie personages af op een frontale botsing in een talkshow en Laagland toont een samenleving waarin bewoners elkaar nauwelijks nog verstaan. Gesitueerd in een arena van idealisten, opportunisten en polderaars, raakt Vecht in deze trilogie de kern van de Nederlandse identiteit.

Nathan Vecht werkte onder meer voor mugmetdegoudentand en Het Nationale Theater en leverde bijdragen aan televisieprogramma’s als Koefnoen en Het Klokhuis. Hij schreef de comedyserie Missie Aarde en samen met Pieter Bart Korthuis schreef hij de serie Het jaar van Fortuyn, die bekroond werd met de Zilveren Krulstaart voor het beste televisiescenario.

Productspecificaties

Uitgever: de Harmonie
Taal: nederlands
Publicatiejaar: 2023
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 248
ISBN: 9789463361934