Gekkenhuis, to be or not to be

Marieke Nijmanting

14,99

In een verlaten ziekenhuis verschuilt een voormalig psychiater (Tecla) zich voor haar pensioen. Ze voelt zich afgedankt en uitgeblust. Dan voegen zich drie voormalige patiënten bij haar. Het zijn Giel (met zijn imaginaire vrienden uit Alice in Wonderland); Hamlet (zo wordt hij genoemd omdat hij graag uit Shakespeares Hamlet citeert); en Tankman (de voormalige held die wacht op een nieuwe heldendaad). Vroeger bewoog Tecla haar patiënten naar realiteit. Nu niet meer, ze is immers met pensioen. Na een leven van beheersing en rationaliteit geeft Tecla zich nu, met haar mannen, over aan een wereld van begoocheling en redeloosheid. Totdat het uit de hand loopt en Tecla zichzelf afvraagt of ze nog langer wil zijn of niet wil zijn.
Gekkenhuis, to be or not to be is een toneelstuk voor volwassenen met personages uit o.a. Alice in Wonderland, Hamlet en De Neus van Gogol. Voor 4 tot 9 spelers.

Marieke Nijmanting (1967) is psycholoog, beeldend kunstenaar en schrijfster. Zij heeft inmiddels vele boeken op haar naam staan, waaronder boeken voor psychologen, kinderboeken, romans en toneelstukken.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij Xsebra
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2019
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 188
ISBN: 9789492210524