Exit Poll

meerdere auteurs
Joeri Heemstra, Max Wind

13,50

Het is verkiezingsavond. In feestlocaties wachten de politieke partijen op de exit poll. De politieke nieuwkomer, een partij van jonge techno-optimisten, mag zich volgens alle verwachtingen klaarmaken voor het bordes. De partij van de langstzittende premier bereidt zich voor op een onvermijdelijke nederlaag. Dan blijkt de kiezer een historisch signaal te hebben afgegeven: een overweldigende meerderheid stemde blanco.

Geïnspireerd door het boek Stad der Zienden van Jose Saramago, schreven Joeri Heegstra en Max Wind een satirisch toneelstuk vol snelle, gevatte dialogen. Als kiezers aangeven dat de huidige politiek hen niet zint; wat gebeurt er dan in die kamertjes waar partijleiders, campagnestrategen, spindoctors en social media-kanonnen zich ophouden? 

Exit Poll is de eerste productie van een meerjarige samenwerking tussen Theater Bellevue en Het Nationale Theater. Met een jaarlijkse open call voor schrijvers, roepen we op om visionaire, invoelbare antwoorden te formuleren op de huidige tijd. Met deze eerste open call nodigden we hen uit om een stuk te schrijven naar aanleiding van de vraag Hoe kun je de samenleving écht veranderen?

Productspecificaties

Uitgever: uitgeverij it&fb i.s.m. Bellevue Lunchtheater
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2024
Uitvoering: Paperback
Serie: Bellevue Lunchtheater
Aantal bladzijden: 86
ISBN: 9789064039720
Recensie

Exit Poll