En waar was de mamma

Negen teksten voor theater van Hans van den Boom
Hans van den Boom

17,50

Deze theaterbundel bevat theaterteksten die toenmalig artistiek leider van Stella Den Haag, Hans van den Boom geschreven heeft in de periode 2007-2011 voor lezers van alle leeftijden. 

Sinds 1980 is Hans van Den Boom (1951) actief in het Nederlandse theaterlandschap, hoofdzakelijk als schrijver en regisseur. Hij was werkzaam als artistiek leider van De Blauwe Zebra in Kampen, toen hij van de Gemeente Den Haag het verzoek kreeg om een nieuw jeugdtheatercentrum op te richten. In 1990 werd Stella Den Haag geboren, onder artistiek leiding van Hans van den Boom, met het voornemen om kinderen zo oprecht mogelijk aan te spreken in hun belevingswereld. Geïnspireerd door sprookjes, mythen, literatuur, muziek of soms slechts een woord of instrument, creëerde Hans van den Boom gemiddeld drie nieuwe voorstellingen per jaar. Geschikt voor kinderen van 6 jaar of ouder en volwassenen. Hij blinkt uit in zinderende, emotioneel geladen, recalcitrante voorstellingen voor de kleine en middelgrote zalen.
Sinds 1985 heeft Hans van den Boom zo’n 50 theaterteksten geschreven waarvan er 40 bij Stella Den Haag zijn uitgebracht, al dan niet in zijn regie.  Daarvan zijn er diversen vertaald en gespeeld in het buitenland.
Eenentwintig toneelteksten zijn gepubliceerd, inclusief de teksten uit deze bundel, waarvan er één (Geitenjong) zowel in het Duits, Frans, als Spaans.
Zijn voorstellingen hebben in binnen- en buitenland verschillende prijzen ontvangen, zoals de 1000 Watt-prijs voor Bianca en de Jager en de jury van het Nederlandse Theaterfestival selecteerde Carmen als een van de meest belangwekkende voorstellingen van het seizoen.
Sinds 2001 werkt Hans van den Boom één keer per jaar samen met het Residentie Orkest, wat heeft geresulteerd in voorstellingen als De Jonge Matthäus waarvan de tekst terug te vinden is in deze bundel.

De tekstbundel Verliefd Verlies Verlangen Verleden Verlaten Verdriet Verlegen Geloven Verloochen Verwerken Verbeelden Fantasie van Hans van den Boom uit 2007 is ook bij ons te vinden.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2011
Uitvoering: Hardcover
Aantal bladzijden: 364
ISBN: 9789064037757