En het woord werd beeld

Meerdere auteurs
Bart Juttmann, Marc Veerkamp
Categorieën: ,
Categorieën: ,

19,90

Welke wereldvermaarde comedy ontstond in Amsterdam? Waarom streed James Bond begin jaren tachtig tegen een andere James Bond? Hoe slaagde Fellini erin om de waarheid te liegen?
Deze vragen en vele andere worden beantwoord in En het woord werd beeld. Hierin worden de verhalen verteld achter vijftig films en series. Hoofdpersonen zijn in deze bundel de scenarioschrijvers, want het ontwikkelen van een script is vaak een spannend verhaal op zich. Conflicten, dilemma’s, maar ook langverwachte eureka-momenten: scheppen gaat nooit vanzelf.

Bart Juttmann en Marc Veerkamp beschrijven onderhoudend en informatief hoe de meest uiteenlopende ideeën uitgroeiden tot succesvolle producties als Casablanca, Hiroshima mon Amour, The Godfather, Back to the Future, South Park, Fleabag en vele andere. Scenarioschrijver Frank Ketelaar, oud-hoofdredacteur van Plot Magazine en scenarist van o.a. Klem, Overspel en BuZa schreef het voorwoord.

50 klassiekers die een brede variatie vertegenwoordigen aan genres, landen, makers, stijlen en tijdperken. Bekende én minder bekende titels, die de schrijvers graag een nieuw publiek gunnen. Maar de eerste en voornaamste keuze voor iedere film of serie is deze: dat de ontstaansgeschiedenis een relevant punt illustreert over de kunst van het scenarioschrijven.

Geweldige anekdotes over – en inzichten in de onstaansgeschiedenis van beroemde films en series. Een must-read voor alle filmmakers en cinefielen in Nederland!
(Sia Hermanides, regisseur en co-scenarist van o.a. Voetbalmeisjes en de film White Berry)
 
Een fascinerend kijkje achter de schermen. (Adrianus Koster – Leeskost)

Vormgeving binnenwerk en omslag: Nadeschda Broere
Foto’s omslag: portrait de la jeune fille en feu – © Cinéart | the apartment – © 1960 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 188
ISBN: 9789064039317