El Camino

Koen Caris

13,50

Ooit scheurde hun rode Chevrolet El Camino als een wond door de wereld heen. Peter en Roza beleefden samen de zomer van hun leven. Ze waren drieëntwintig: bloedmooi, met een gave huid en met een wereld aan hun voeten.
Maar toen, ergens aan een Spaanse stofweg, ging alles mis.
Dertig jaar zijn deze twee onafscheidelijk gebleven. Dat is mooi en vertrouwd, maar soms ook beklemmend, en misschien vooral gebaseerd op hun gedeelde verleden. Op wat ze dertig jaar terug verloren hebben. Ondertussen zijn hun herinneringen ook wapens geworden. En de waarheid een schaakstuk, dat beiden verzetten kunnen.

Roza en Peter hebben inmiddels allebei belangrijke functies binnen de kunstsector. Roza bouwt een gigantisch museum: een veilige bewaarplaats voor schoonheid. De kroon op een lange carrière. Peter is vooraanstaand museumdirecteur, en jaagt alleen nog knappe knaapjes na. Nu is de bouw van Roza’s museum gestaakt. Zij zit in de verlaten bouwplaats als Peter binnenkomt. Hij moet Roza iets vertellen.

El Camino is een scherpe tragikomedie over de schoonheid van allesomvattende vriendschap.
Koen Caris (1988) is schrijver, schrijfcoach en vertaler. Hij schreef o.a. voor de VPRO, BNN, Over het IJ, OEROL en zijn eigen gezelschap Als de Beren Komen. Zijn werk kenmerkt zich door een combinatie tussen poëzie en gebrul, tussen harde tekst en zachte bedoelingen, tussen schoonheid en ellende.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb i.s.m. Bellevue Lunchtheater
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2016
Uitvoering: Paperback
Serie: Bellevue Lunchtheater
Aantal bladzijden: -
ISBN: 9789064038341
Recensie

Lees hier de recensie van Kester Freriks