Een vrouw blijft thuis

Nina Polak

13,50

Twee vrouwen, een weduwe en haar stiefdochter, hebben beiden de man van hun leven verloren. Waar de dochter zich vastbijt in idealen probeert de stiefmoeder te nemen wat het leven haar geeft. Een weerzien tussen de twee vrouwen rondom de Volvo van hun man en vader is er één vol wrijving en liefde. 
Dochter Daantje, kunstenares met een ziekelijke angst voor middelmatigheid, heeft net op het vliegveld besloten de wereldreis, die zij met haar vriend zou beginnen, niet te maken. Haar huis is verhuurd, dus zij keert terug naar haar ouderlijk huis waar haar stiefmoeder woont. Er zijn dingen veranderd in het huis en dat zint Daantje niet.
Stien, de stiefmoeder, ontvangt Daantje met open armen, maar probeert ook direct een oorzaak te vinden van Daantjes ongenoegen. Stien is een bekend psychotherapeut die voor de kost kijkt naar de pijn van anderen. Waar therapie voor de een werkt is dit voor de ander een grote bron van irritatie. Kwetsbaarheid en openheid zijn niet vanzelfsprekend, maar wel iets waar beide vrouwen naar verlangen. Ondanks hun goede band navigeren de twee rond een generatiekloof en nemen elkaar de maat over liefde, seks, autonomie, ambitie én de man die respectievelijk hun vader en geliefde was. 

Romanschrijver en journalist Nina Polak debuteert in het theater met Een vrouw blijft thuis, speciaal geschreven voor actrices Ariane Schluter en Sophie van Winden. 
Nina Polak schreef kritieken, essays, reportages en interviews voor o.a. De Groene Amsterdammer en De Gids en is sinds 2014 redacteur bij De Correspondent. Daar schrijft ze over populaire cultuur, moderne liefde en momenteel veel over psychiatrie en de samenleving – met als belangrijkste vraag: hoe lijdt de moderne mens?

 

fotografie: Sanja Marušić

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb i.s.m. Bellevue Lunchtheater
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2021
Uitvoering: Paperback
Serie: Bellevue Lunchtheater
Aantal bladzijden: 68
ISBN: 9789064039089
Recensie