Een ingebeelde ziekte

een vuilnisbeltballet bij hypochondrisch hoogtij
Collectief BLAUWDRUK
Tijn Panis, Romijn Scholten, Bram Walter

13,50

In deze radicale bewerking van Molières Een Ingebeelde Zieke verplaatst Collectief BLAUWDRUK de handeling naar het jaar 2371, naar een wereld waarin de beste dokter ook de leider van het land is. Aan het barok-futuristische Ziekenhof van koningin Argan, breekt er aan de vooravond van het kraken van de onsterfelijkheid een onverklaarbare ziekte uit, met een dodelijke vertrouwenscrisis als gevolg. 

Met evenveel chirurgische precisie als onkundige pirouettes, legt deze tekst een overvloed aan maatschappelijk wantrouwen bloot. Hoe gaan we om met de dingen die we niet begrijpen, die onzichtbaar en ongrijpbaar voor ons zijn? Als iedereen terugvalt op zijn eigen narratief, kan er dan nog sprake zijn van een samenleving? Is er een remedie tegen deze hyperproductie van eenzame waarheden? Of is het mogelijk vrede te sluiten en samen te leven ondanks alle verschillende wereldbeelden? 

“(…) een taalbouwwerkje” (Karin Veraart voor de Theaterkrant

Een Ingebeelde Ziekte ging in première op 26 mei 2022 tijdens het Karavaan Festival in Alkmaar. Tot en met 26 januari 2024 is de reprise van Een Ingebeelde Ziekte te zien in Amsterdam, Alkmaar en Utrecht. Ga naar de website van Collectief BLAUWDRUK voor de speellijst. 

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 80
ISBN: 9789064039300