Een dolend ridderverhaal…

met Don Quichot en Koning Arthur
Marieke Nijmanting

11,50

We kennen de verhalen van Don Quichot en Koning Arthur. Don Quichot die zich een ridder waant en vecht tegen windmolens omdat hij ze voor reuzen aanziet. Koning Arthur die met zijn ridders van de Ronde Tafel op zoek gaat naar de heilige graal. Maar wat als deze twee “ridders” elkaar tegen het lijf waren gelopen? Was hun levensloop dan anders geweest? Minder noodlottig misschien? Het zou zomaar kunnen.

In dit toneelstuk in ieder geval wel. Al verloopt hun ontmoeting zeker niet vlekkeloos. De mannen gaan een woelige strijd aan, met als hoofdvraag: wie is er nu eigenlijk gek? Koning Arthur denkt een sterke zaak te hebben, want Don Quichot vertelt iedereen over zijn verloofde Dulcinea van El Toboso, terwijl zij nog nooit van hem gehoord heeft. Aan de andere kant vindt Don Quichot Koning Arthur van lotje getikt omdat hij zijn vrouw Guinevere nauwelijks ziet staan.

Dus wat is gekker? Iets fantastisch verzinnen of iets moois negeren?

 

Marieke Nijmanting is psycholoog, beeldend kunstenaar en schrijver. Zij heeft inmiddels vele toneelstukken en boeken op haar naam staan, waaronder boeken voor psychologen, kinderboeken en romans.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij Xsebra BV
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 94
ISBN: 9789492210562