Dramatische vrouwen

Laurens De Vos
Categorieën: ,
Categorieën: ,

24,99

Dramatische vrouwen neemt je mee op een wervelende reis door de Europese geschiedenis, met tien iconische vrouwelijke theaterpersonages als gidsen.
Antigone, Medea, Mariken van Nieumeghen, Lady Macbeth, Maria Stuart, Bérénice, Hedda Gabler, Moeder Courage, Winnie en Sarah Kanes hoofdpersonage uit 4.48 Psychosis: Laurens De Vos plaatst deze fascinerende vrouwen binnen hun historische en maatschappelijke context en exploreert hoe de politieke en religieuze machtsverhoudingen lagen.

Was de positie van deze vrouwen representatief voor de samenleving of kleurden zij naar de toenmalige normen buiten de lijntjes? In welk politiek klimaat deden zij hun intrede? Op welke manier vormden zij als dramatische personages een commentaar op de literaire stijl van hun tijd en hoe passen zij in de opeenvolgende theatertradities?
Heksen en heiligen, moeders en minaressen, vrouwen die gevangen zitten in een mannelijke burcht, maar ook vrouwen die de lakens uitdelen. Hun levens en de veranderende wereld rondom hen wordt in Dramatische vrouwen op meeslepende wijze belicht.

In Scènes: ‘Dramatische vrouwen [is] een heerlijk boek vol boeiende beschrijvingen en analyses dat ook nog eens zeer smakelijk met veel humor is geschreven.’

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 336
ISBN: 9789460019272
Recensie

Lees de boekbespreking op Theaterkrant.nl