Dood aan zee

Meerdere auteurs
Jan Eilander, Gerardjan Rijnders

13,50

Een oudere acteur heeft zijn intrek genomen in een hotel aan zee. Jaren geleden is zijn levenspartner overleden. Nu wil hij zijn as uitstrooien op de plek in Zuid-Frankrijk, waar hij hem vijfentwintig jaar geleden verloor – om vervolgens, na de uitstrooiing, een einde te maken aan zijn eigen mislukte leven. Zijn besluit staat vast. Dan ontmoet hij Sabri, een jonge aantrekkelijke hotelmedewerker en krijgt zijn leven een onverwachte wending. Mag je gelukkig zijn met zoveel oude pijn? Overleeft een nieuwe liefde de stokoude, vastgeroeste vooroordelen?

Dood aan zee is gebaseerd op de film Death in Venice van de Italiaanse regisseur Visconti naar het verhaal van Thomas Mann. Het is een intieme, ontroerende en taboedoorbrekende voorstelling geworden (gespeeld door Barrie Stevens en Terence van der Loo) en brengt een ode aan de liefde, de dood en de zee.

Dood aan zee werd – als exclusieve try-out – gespeeld tijdens Pride Amsterdam in het Polanentheater op 3, 4 en 5 augustus 2022. (Kaarten en info: klik hier.)

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 76
ISBN: 9789064039355