Docent Drama met camera

Over alle aspecten van het lesgeven met behulp van de camera, ten behoeve van professionele docenten drama, inclusief oefeningen.
Rutger Willem Weemhoff
Categorie:
Categorie:

24,95

Een handboek over alle aspecten van het lesgeven met behulp van de camera, inclusief oefeningen, geschreven voor dramadocenten. Methodisch en stap voor stap, in handige ringband. Het is vanuit 10 jaar leservaring geschreven. Een must voor elke docent drama met een ‘beeldende’ visie! Dit boek stelt zich ten doel de docent die met camera wil werken te professionaliseren. Allereerst zijn in dit boek een aantal hoofdstukken gewijd aan filmtechniek. Dan volgen tal van hoofdstukken uit de praktijk. Denk hierbij aan inzet van de camera als een didactisch hulpmiddel bij spellessen en projecten in het onderwijs, in dit boek toegespitst op verschillende leeftijdscategorieën.
Of aan de inzet van de camera bij een spelproductie met beginnende of gevorderde amateurs. Denk ook aan de ondersteunende inzet van de camera bij een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld gevangenen. Je kunt ook de camera gebruiken voor het realiseren van een professionele dramaproductie, uit te zenden door de (lokale) televisie.

Van dezelfde auteur verschenen nog twee methodische handboeken: Leren Acteren en Leren Acteren voor de camera.

Rutger Willem Weemhoff was actief als acteur in het theater en voor televisie. Naast zijn bezigheden als acteur studeerde Weemhoff in de jaren ‘80 tevens een tijdlang filosofie aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam. ‘Filosofie van de dood, da’s pas leven!’ luidt zijn montere motto als ‘de filosoof van de dood’ in een interview met Filosofiemagazine:
‘Ik sterf, dus ik ben (niet)’.

 

Productspecificaties

Uitgever: Partout
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2021
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 257
ISBN: 9789464066043