Dit ene leven

Dicht bij alle Shakespeare-stukken
Antoine Uitdehaag
Categorieën: ,
Categorieën: ,

19,50

Toen regisseur Antoine Uitdehaag in Rotterdam en acteur Han Kerckhoffs in Antwerpen tijdens de heftigste coronaperiode hun huis nauwelijks uit konden, stortten ze zich in een uitdagend project: stuk voor stuk het complete toneelwerk van Shakespeare lezen en elkaar per mail daarover berichten.

Een paar jaar later vormde die leeservaring voor Uitdehaag de aanzet tot een nieuwe bundel: 37 zelfstandige gedichten, allemaal losjes en heel persoonlijk geïnspireerd door één van de 37 stukken van Shakespeare. Daarnaast zijn – stevig ingekort – de eigenzinnige Shakespearecommentaren gebundeld die Han en Antoine elkaar destijds naar aanleiding van elk stuk schreven.

Antoine Uitdehaag regisseert sinds 1978 in Nederland bij onder andere het Ro Theater, de Appel, het Nationale Toneel en het DeLaMar Theater. Sinds 1991 werkt hij vooral in het Duitstalige gebied. Naast toneel regisseert hij ook opera, vertaalt toneel en schrijft songteksten. Uitdehaag publiceerde eerder drie dichtbundels bij uitgeverij Van Oorschot.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2024
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 96
ISBN: 9789064039713