Dialogen schrijven

laat je personages spreken
Don Duyns (samenstelling)
Categorieën: ,
Categorieën: ,

18,00

Dialogen schrijven van Don Duyns gaat over hoe je dialogen opschrijft en over methodes om goede tweegesprekken te maken. Onder het motto van John Gardner: ‘Een goed schrijver kan alles duidelijk maken door middel van handeling en dialoog.’

Dialogen vormen de essentie van allerlei fictie: van toneel tot romans, van televisiescenario’s tot essays. Wat is het geheim van een goed tweegesprek? Duyns verzamelde voor dit boek de beste artikelen en teksten over dit onderwerp van uiteenlopende auteurs als Thomas Verbogt, Marciel Witteman, René Appel, Rick Steggerda, Yke Schotanus en Jan Brokken.

Don Duyns is toneelschrijver, scenarist en docent aan diverse kunstopleidingen. Zijn werk kenmerkt zich door de sterke drang te communiceren met een publiek, hetzij door nieuwe beelden of verhalen, hetzij door herscheppingen van oude mythes of vertellingen. 

Duyns stort zich graag en vaak in samenwerkingen met groepen, makers en regisseurs. Naast schrijver ontpopt hij zich ook meer en meer als schilder en tekenaar. Deze combinatie van tekst en beeld is tekenend voor zijn scheppend bestaan. Op zijn eigen site kun je tekst, artikelen en alle informatie over zijn stukken en schilderijen vinden. 

Productspecificaties

Uitgever: Atlas Contact
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2019
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 176
ISBN: 9789045706153