De zindering

Wanda Reisel

13,50

Vik, Lili en Martin: ze zijn verliezers, maar ze blijven vitaal. Ze weten wat melancholie is, maar ze zullen de moed niet gauw opgeven. Hun lied staat op de B-kant van een levenssingletje, maar wie weet draait iemand de plaat nog om en dan liggen zij boven. 
Voortdurend verhoudt de machteloosheid en de dadenloosheid van dit bedienende drietal zich tot een andere wereld dan de hunne. 
Waar het in De Zindering om gaat, is dat er zoiets als een ‘magisch alternatief’ bestaat voor het leven waarin je bekneld zit als in een slecht passend kostuum dat iemand anders voor je heeft uitgekozen. Er is iets anders, iets wonderlijkers. Een dekmantel, zoals Vik ergens zegt, waarachter je de onverdraaglijke grauwheid van het reële kunt overbrengen. 

Hanna Bobkova in Het Financieele Dagblad: “Theatrale magie bij De Omweg, Acteurs schitteren in De zindering van Wanda Reisel”

Peter Liefhebber in de Telegraaf”: “Eigengereid, gevoelig stuk, uitstekend gespeeld door acteurs die ‘het’ samen hebben, de juiste chemie zal ik maar zeggen”
 
Wilfred Takken in het NRC Handelsblad: “Bezworen wanhoop in gedroomde levens”

Hein Janssen in de Volkskrant: “Drie acteurs reciteren bizar bouwsel van taal” 

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2002
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 93
ISBN: 9789064036200