De soundtrack

het ontwerpen van dialoog, muziek en overig geluid voor audiovisuele producties
Rens Machielse

24,00

Wat doet de soundtrack met de beleving van een film? Hoe zorgt het geheel van dialoog, muziek en geluid ervoor dat je als kijker in de film wordt gezogen en meeleeft, zelfs in fysieke zin, met de emoties van personages?

Het boek De Soundtrack van Rens Machielse gaat over de kracht van de soundtrack en richt zich op het ontwerp daarvan voor een speelfilm, commercial of documentaire. Het is geschreven voor iedereen die met geluid en muziek in dit soort producties aan de slag wil, in de eerste plaats kunstvakstudenten en jonge professionals. Het boek dient daarnaast als naslagwerk voor diegenen die al werkzaam zijn op het gebied van muziek en geluid voor media, en is zeker ook bedoeld voor (aankomende) producenten, regisseurs en editors.

“De kennis en kunde die in dit boek is verzameld is niet alleen inspirerend, maar ook direct praktisch toepasbaar. Het is fijn dat het boek verder gaat dan enkel de benodigde technieken om muziek en geluid mee te maken (daar zijn al meer dan genoeg boeken over), maar juist ook het doel van het werk behandelt: hoe maak je muziek en geluid om een verhaal mee te vertellen?”
(Wessel Oltheten, mix- en mastering engineer)

De tekst is gebaseerd op de integratie van theoretische kennis en praktische ervaring die de auteur heeft opgedaan als docent, onder- zoeker en freelance componist voor audiovisuele media.

(Ook leverbaar in het Engels.)

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb i.s.m. HKU
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2020
Uitvoering: Paperback
Serie: HKU
Aantal bladzijden: 296
ISBN: 9789064038884