De meester en Margarita

de waarheid in drie bedrijven
KONVOOI

13,50

Vanwege het grote succes van De meester en Margarita gaat deze voorstelling van 15 februari t/m 4 maart 2024 in reprise. | In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan.
We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening lijken te zijn.

Theaterkrant.nl: “Konvooi en Orkater maakten twee jaar geleden al indruk met hun bewerking van de Ilias. Deze De Meester en Margarita is daarvan de overtreffende trap en is adembenemend muziektheater. Dat belooft wat voor de toekomst.”

In 2022 werd deze voorstelling geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. In het juryrapport staat te lezen: Het sinistere plezier spat van het podium in deze adembenemende muziektheaterervaring, waarin de waarheid wordt ontmanteld en twijfel en verwarring vervolgens vrolijk gerehabiliteerd worden. De meester en Margarita is een heerlijke nachtmerrie waar je niet uit wakker wilt worden.

Het is bizar dat er op de geboortegrond van Boelgakov nu weer een oorlog is waarin al deze thema’s de dagelijkse realiteit zijn. We denken aan iedereen die hierin terecht is gekomen.” – KONVOOI

Kijk ook op de WEBSITE van Orkater/De Nieuwkomers voor beeldmateriaal bij deze tekst.  

 

 

 

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: Orkater/De Nieuwkomers
Aantal bladzijden: 86
ISBN: 9789064039287