De meester en Margarita

de waarheid in drie bedrijven
KONVOOI

13,50

De Meester en Margarita is nog te zien op 30 en 31 augustus 2022 in Internationaal Theater Amsterdam (ITA). (TIP!)

KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben. Het is een zoektocht naar houvast in een tijd waarin men het recht claimt op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening lijken te zijn.

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan.
We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

Theaterkrant.nl: “Konvooi en Orkater maakten twee jaar geleden al indruk met hun bewerking van de Ilias. Deze De Meester en Margarita is daarvan de overtreffende trap en is adembenemend muziektheater. Dat belooft wat voor de toekomst.”

Kijk ook op de WEBSITE van Orkater/De Nieuwkomers voor beeldmateriaal bij deze tekst.  

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Serie: Orkater/De Nieuwkomers
Aantal bladzijden: 86
ISBN: 9789064039287