De Hokje

Dunya Khayame

13,50

De beruchte crimineel Anouar K. geeft een lang verwacht televisie-interview waarin hij wordt bevraagd over zijn criminele verleden. Als duidelijk wordt wat voor vernietigende impact zijn daden op de samenleving hebben gehad, wordt het Anouar te heet onder de voeten en komen we achter een schokkend geheim. Anouars zus én advocaat probeert het gesprek en haar eigen reputatie nog te redden, maar dan ontspoort het interview totaal.

De Hokje ging in première in november 2020 en werd gemaakt door Dunya Khayame (tekst) en Tim Kamps (regie) voor Bellevue Lunchtheater. Een satirische voorstelling over identiteit, verpakt in een whodunnit die eindigt als een Shakespeare-tragedie. Een voorstelling om een einde te maken aan de onverminderde focus op etniciteit en afkomst.
Trouw: “Als schrijfster beschikt Dunya Khayame over een vlotte pen en een lenige geest. Moeiteloos legt ze met haar dialogen de vermaledijde hokjesgeest in onze maatschappij bloot. Terloopse verwijzingen naar het hier en nu – de zaak Marengo, corona – impliceren, dat vooringenomenheid nog altijd aan de orde van de dag is.”

De Hokje is ook één van de voorstellingen die vanaf maart 2021 op NPO3 uitgezonden zijn. (Mede) dankzij het Cultuurplan zijn er tv-adaptaties gemaakt van bestaande voorstellingen die als gevolg van de coronamaatregelen niet of beperkt konden worden opgevoerd. 

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2020
Uitvoering: Paperback
Serie: Bellevue Lunchtheater
Aantal bladzijden: 72
ISBN: 9789064038990