De helse tocht…

Een toneelstuk
Marieke Nijmanting

11,50

De helse tocht van Faust en Odysseus.

In De helse tocht van Faust en Odysseus worden twee klassiekers (Homerus’ Ilias en Odyssee, én Faust van o.a. Goethe) samengevoegd tot een nieuw verhaal. Een toneelstuk voor jongeren.

Faust verkoopt zijn ziel aan de duivel om meer macht en toverkracht te krijgen. Maar als hij later verliefd wordt op Gretchen krijgt hij spijt. Odysseus denkt tijdens de Trojaanse oorlog geen moment aan zijn vrouw Penelope. Hij gaat helemaal op in zijn heldendom en is apetrots op zijn list met het houten paard waardoor hij de oorlog wint. Ondertussen bekijken Poseidon (God van de zee) en Athene (Godin van oorlog, vrede en wijsheid) vanaf grote hoogte naar de twee mannen. Poseidon ergert zich aan Odysseus’ arrogantie en de hoogmoed van Faust. Dat die twee omhooggevallen misbaksels vrienden worden verbaast hem niets. Athene is juist zeer gecharmeerd van de twee knapperds en ziet onder al hun bravoure veel goeds.
Poseidon en Athene sluiten er een weddenschap over af. Poseidon denkt dat dit verhaal nooit goed af kan lopen en aan deze slechte afloop zal hij persoonlijk zijn bijdrage leveren. Athene is wel overtuigd van een “ze leven nog lang en gelukkig”. Terwijl Odysseus en Faust het gevecht aangaan met eenogige reuzen (Cyclopen), stinkdieren en zichzelf, hebben Gretchen en Penelope hun eigen problemen en gedachten.
Hoe loopt dit af? Wint Poseidon uiteindelijk de weddenschap of zal het Athene zijn? 

De helse tocht van Faust en Odysseus is een toneelstuk voor jongeren met minimaal 9 tot ruim 20 toneelspelers.

Marieke Nijmanting Is psycholoog, beeldend kunstenaar en schrijver. Zij heeft inmiddels vele toneelstukken en boeken op haar naam staan, waaronder boeken voor psychologen, kinderboeken en romans.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij Xsebra
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 100
ISBN: 9789492210593