De fundamenten

Ramsey Nasr
Categorie:
Categorie:

16,99

Hoe komen we uit deze crisis? Dat is de vraag die Ramsey Nasr, een van Nederlands meest veelzijdige kunstenaars, zichzelf stelt.
De pandemie legt volgens Nasr bloot wat we lange tijd niet wilden zien: het politieke en economische systeem heeft de fundamenten van onze samenleving aangetast. In een uiterst persoonlijk en tegelijk rationeel betoog ontleedt Nasr de corona- en klimaatcrisis als twee rampen die wezenlijk met elkaar verbonden zijn. Stap voor stap bevraagt hij onze gehele westerse manier van leven. Aan de hand van kunstenaars als Boccaccio, Rilke en Van Gogh houdt Nasr een pleidooi om onze plek op aarde en ons idee van geluk radicaal te herzien, niet als zweverig ideaal, maar puur uit lijfsbehoud.
De fundamenten is daarmee naast een indringende hartenkreet een politieke oproep tot opstand. Tegenover de chaos van deze tijd plaatst Nasr een urgent maar hoopvol geluid voor een land en wereld in crisis.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: De Bezige Bij
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2021
Uitvoering: Hardcover
Aantal bladzijden: 64
ISBN: 9789403132310
Recensie
  • Bekijk hier een leesfragment van De fundamenten 
  • Op 28 maart 2021 was Ramsey Nasr te gast bij Buitenhof om te praten over de totstandkoming van dit boek tijdens deze Corona-crisis.