De collectieven

een unieke theatergeschiedenis
meerdere auteurs
Constant Meijers (eindred.), Simon van den Berg, Miranda Prein, Kati Röttger, Czeslaw de Wijs (red.)

35,00

UITVERKOCHT – Toneelspeler, regisseur, scenograaf, vormgever en docent Jan Joris Lamers wordt beschouwd als icoon van het op collectieve wijze theater maken in Nederland en België. Zijn tachtigste verjaardag op 25 maart 2022 werd als ijkpunt genomen om de geschiedenis van het collectief theater maken voor het eerst in kaart te brengen en in perspectief te plaatsen met een tentoonstelling, symposium, voorstellingen en een boek. 

Op 1 september 2022, tijdens het Nederlands Theater Festival werd De Collectieven – Een unieke theatergeschiedenis gepresenteerd. Een inspirerende en veelomvattende uitgave voor theatermakers, theatercritici en theaterliefhebbers, waarin in zestien bijdragen en tientallen beelden vanuit het verleden naar het heden en vanuit het heden naar de toekomst wordt gekeken door wetenschappers, theatercritici, dramaturgen, theatermakers en fotografen. Verleden, heden en toekomst van collectief theater maken in een mooi uitgegeven boek.

“Een acteur speelt nooit voor zichzelf alleen, hij is er zich altijd van bewust dat er een publiek is, er is altijd de ander. Dat is de essentie van theater. Concentratie in ruimte en tijd om samen bijvoorbeeld een heel mensenleven te ervaren, zoals in de tragedie King Lear.” (Peter Brook 1925 – 2022)

Eindredactie: Constant Meijers
Beeldredactie: Miranda Prein
Redactie: Simon van den Berg, Miranda Prein, Kati Röttger en Czeslaw de Wijs 
Grafisch ontwerp: Herman van Bostelen
Tekstbijdragen van: Tom Blokdijk, Kati Röttger, Kester Freriks, Robbert van Heuven, Nan van Houte, Willem de Wolf, Bo Tarenskeen, Marijn van der Jagt, Karin Veraart, Czeslaw de Wijs, Miranda Prein, Benien van Berkel, Simon van den Berg, Florian Diepenbrock, An d’Huys, Koen de Waal, Sara de Bosschere, Constant Meijers, Erasmus Mackenna, Roos Euwe, Gable Roelofsen.
En heel veel foto’s!

Dit boek is alleen nog te verkrijgen via Maatschappij Discordia

Uitverkocht

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 256
ISBN: 9789064039324