De collectieven

een unieke theatergeschiedenis
meerdere auteurs
Tom Blokdijk (woord vooraf), Kati Röttger (deel 1), bijdragen van o.a. Kester Freriks, Robbert van Heuven, Nan van Houte en Willem de Wolf (deel 2)
Categorieën: ,
Categorieën: ,

35,00

VANAF 1 SEPTEMBER LEVERBAAR – Toneelspeler, regisseur, scenograaf, vormgever en docent Jan Joris Lamers wordt beschouwd als icoon van het op collectieve wijze theater maken in Nederland en België. Zijn tachtigste verjaardag op 25 maart 2022 werd als ijkpunt genomen om de geschiedenis van het collectief theater maken voor het eerst in kaart te brengen en in perspectief te plaatsen met een tentoonstelling, symposium, voorstellingen en een boek. 

Op 1 september, tijdens het Nederlands Theater Festival wordt De Collectieven – Een unieke theatergeschiedenis gepresenteerd. Een inspirerende en veelomvattende uitgave voor theatermakers, theatercritici en theaterliefhebbers, waarin in zestien bijdragen en tientallen beelden vanuit het verleden naar het heden en vanuit het heden naar de toekomst wordt gekeken door wetenschappers, theatercritici, dramaturgen, theatermakers en fotografen. Verleden, heden en toekomst van collectief theater maken in een mooi uitgegeven boek.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Hardcover
Aantal bladzijden: 256
ISBN: 9789064039324