Camera-acteren

Roel Twijnstra

26,50

Het is een goede tijd om camera-acteur te zijn. Voor veel jonge acteurs is het een droom om gecast te worden in een film of serie die overal ter wereld gezien kan worden: met de opkomst van streamingplatforms is het werkveld, en zijn de mogelijkheden voor acteurs enorm vergroot.

Dit boek gaat over de scholing van de camera-acteur. Het is gebaseerd op de praktijk van een aantal ervaren en opkomende Nederlandse acteurs, regisseurs, agenten en andere specialisten. Hun ervaringen en vaardigheden zijn verwerkt tot een volledige module: een gids voor iedere (beginnende) tv-en filmacteur.

Interviews met o.a. Susan Radder, Matthijs van Heijningen Jr., Vanessa en Nancy van Henneman Agency, Minne Koole, Urmie Plein en Bart Juttmann
Met foto’s van o.a. Mark de Blok, Roeltje van de Sande Bakhuijzen en Gregg Telussa 
Illustraties van Roel Twijnstra
Vormgeving binnenwerk en omslag: Nadeschda Broere

Roel Twijnstra (1954) is regisseur, schrijver, docent en camera-acteur. Na een carrière als regisseur in Nederland, Rusland, de Verenigde Staten, Marokko en Oeganda, emigreerde hij in 2012 naar Zuid-Afrika waar hij onder andere een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van het vak camera-acteren dat hij doceerde aan AFDA in Durban en in de praktijk bracht als acteur bij verschillende films en series.

In 2022 ontving hij de Simon Sabela Award voor Best supporting actor in a South African film. Hij schreef verschillende boeken over dramaturgie, regie en acteren en zijn roman Een Zulu op mijn bank werd in het Engels vertaald. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau en remigreerde in 2023 met zijn gezin terug naar Nederland.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij International Theatre & Film Books
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2023
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 216
ISBN: 9789064039621