As you like it

Circus Treurdier
Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen

13,50

Wanneer de 12-jarige Rosalinde en Orlando elkaar voor het eerst ontmoeten bij een poetryslam is het liefde op het eerste gezicht. Door een roekeloze actie van Orlando worden beide kinderen door de strenge, humorloze Hertog Hans verbannen uit de stad. Rosalinde en haar beste vriendin Celia vermommen zich als jongemannen en vluchten de Ardennen in. Ze gaan op zoek naar Rosalindes vader, de verbannen Hertog Jan, die ergens in de bossen een idyllische camping runt. Als ook Orlando in het woud opduikt, is dit voor de vermomde Rosalinde de ideale gelegenheid om Orlando’s verliefdheid te testen.

Normaliter is de jury geen fan van ‘bewerkingen’ van klassieke theaterteksten. En wanneer je Shakespeare neemt moet je van goeie huize komen en het verhaal een beslist nieuwe en verfrissende, moderne lading geven. Maar deze As you like it genereert zoveel plezier, alleen al bij het lezen, dat we denken dat het spelen en aanschouwen ook een waar feest moet zijn. (juryrapport Kaas&Kappes)

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren en Peter van Rooijen maakten een Treurdieriaanse bewerking van deze beroemde Shakespearekomedie over liefde, humor en melancholie. Een Shakespeareaanse romcom voor de hele familie.

Circus Treurdier is een Amsterdams makerscollectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt, zoals de VPRO televisieserie TreurTeeVee (twee Gouden Kalf nominaties). De voorstelling As You Like It is een coproductie met jeugdtheatergezelschap De Toneelmakerij.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2022
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 132
ISBN: 9789064039478