Aquarium

Nathan Vecht

16,90

Aquarium is een zwarte komedie over privacy. Televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter betrekken hun nieuwe appartement. Nog voor de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niets over loslaten. Wat begint als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

‘Hoezeer ook de vier personages, de vissen, de verhuizing en de al dan niet werkelijke gebeurtenissen met elkaar verweven zijn, aan het eind lijkt het allemaal om een ‘werkelijkheidstekort’ te gaan. Knap gedaan van Vecht.’ 
Anky Mulders, Literair Nederland (19 april 2019)

Nathan Vecht is een gelauwerd toneel- en scenarioschrijver van satirische stukken, altijd met een maatschappelijk-realistisch tintje. Zijn werk kenmerkt zich door puntige en snelle dialogen, als geschreven tekst net zo sterk en overtuigend als op het toneel. Vecht schreef stukken voor onder meer mugmetdegoudentand (Kunsthart, Gidsland), het Noord Nederlands Toneel en Bellevue Lunchtheater. Hij leverde bijdragen aan televisieprogramma’s als Koefnoen, schreef de comedyserie Missie Aarde (met Kim van Kooten en Alex Klaassen) en musicals als In de ban van Broadway, waarvoor hij een Musical Award in de wacht sleepte.

 

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij De Harmonie
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2018
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 96
ISBN: 9789463360661