All dressed up / No place to go

Sanne Peper
Michaël Snitker (vormgeving)
Categorieën: , ,
Categorieën: , ,

20,00

All Dressed Up —/ No Place To Go is een fotoproject in de vorm van een publicatie van fotograaf Sanne Peper in samenwerking met grafisch ontwerper Michaël Snitker. Het boek bestaat uit twee delen, die samen een verhaal vertellen over de duistere kant van de maatschappij, waar tijd, geld en angst regeren. 

Het ene deel All Dressed Up bestaat uit foto’s over de toneelwereld waarin de spelers van Dood Paard zich bewegen, maar kan ook gezien worden als de binnenwereld van het mythische personage Medea. Via teksten uit het toneelstuk medEia en scènefoto’s uit meerdere voorstellingen van Dood Paard worden verbanden gelegd tussen het autonome werk en de theaterfotografie van Sanne Peper. Deze medEia, geschreven door Oscar van Woensel in samenwerking met Kuno Bakker en Manja Topper wordt in z’n geheel verteld door het koor, dat slechts kan toekijken en becommentariëren, maar nooit zal kunnen ingrijpen. Net als de fotograaf. Het andere deel, No Place To Go, bestaat uit foto’s van gebouwen en stedelijke gebieden, geschoten in verschillende wereldsteden en verbeeldt een fictieve dystopische metropool. Het kan ook geïnterpreteerd worden als het Corinthië waar Jason Medea mee naartoe neemt. Deze twee delen worden verbonden door zeven beelden van een stuwmeer die staan voor de natuur, maar wel het soort natuur dat door menselijke ingreep is ontstaan. De vroegere bebouwing ligt als een Atlantis op de bodem van het meer. Deze foto’s zijn een iconische verbeelding van dat wat de titel behelst.
All Dressed Up —/ No Place To Go gaat over hooggespannen verwachtingen versus de beperkingen van de realiteit, het individu versus de onzichtbare maar machtige massa.

Uitverkocht

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2006
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 120
ISBN: 9789064036837