50 jaar Toneelschuur

jubileumboek
Meerdere auteurs
Jos Schuring, Rieks Swarte, Loek Zonneveld (redactie)
Categorieën: , ,
Categorieën: , ,

29,95

In 2018 bestond de Haarlemse Toneelschuur vijftig jaar. Ter gelegenheid hiervan is een speciaal jubileumboek uitgegeven: Toneelschuur 50. Dit omvangrijke en rijk geïllustreerde boek, onder redactie van Jos Schuring, Rieks Swarte en Loek Zonneveld, geeft een beeld van bijzondere geschiedenis van dit theater- en filmhuis.

Vijftig jaar Toneelschuur is ook vijftig jaar moderne theatergeschiedenis. De vernieuwing in het Nederlandse theater in de jaren zeventig en tachtig, het ontstaan van gezelschappen als Onafhankelijk Toneel en Maatschappij Discordia, de Vlaamse golf, Toneelgroep Centrum, de rol van criticus Jac Heijer en uiteraard de architectuur van de vlakke vloer worden in dit boek in historisch perspectief geplaatst met verwijzingen naar het theater van nu.
Toneelschuur 50 gaat ook over gezichtsbepalende groepen als Baal, Werktheater, Dood Paard en theatermakers als Gerardjan Rijnders, Jan Joris Lamers, Guy Cassiers, Michael Matthews, en Viviane De Muynck. Ook de jongere generatie regisseurs als Thibaud Delpeut, Michiel de Regt en Paul Knieriem komen aan bod.

Met verhalen van auteurs als Loek Zonneveld, Max Arian, Dirk Groeveld, Martin Schouten, Janine Brogt, Carel Alphenaar en vele anderen worden de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Toneelschuur uitvoerig beschreven. De vormgeving is van Suze Swarte.

Op voorraad

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2018
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 400
ISBN: 9789064038679