25 jaar Nederlandse Muziekprijs

Leo Samama
Categorieën: , Trefwoorden:
Categorieën: , Trefwoorden:

34,95

De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Jonge Nederlandse musici kunnen zich aanmelden voor de studie voor de Muziekprijs. Alleen uitzonderlijk begaafde musici komen daarvoor in aanmerking. Na een tweejarige studieperiode wordt besloten of de kandidaat de prijs wel of niet verdient.
Aan het eind van de studieperiode volgt een tentamen waarna wordt besloten over de toekenning van de Nederlandse Muziekprijs en het tijdstip waarop deze tijdens een openbaar concert, namens het ministerie van OC&W, wordt uitgereikt. De prijs zelf is dus eigenlijk meer een kroon op de studie.

In dit boek staan 18 interviews die in de zomer van 2006 met alle laureaten van de Nederlandse Muziekprijs zijn gehouden. De fotografie is verzorgd door Vincent Mentzel.

Op de drie cd’s die u in dit boek aantreft, staan muziekfragmenten die de laureaten zelf met voorkeur hebben uitgekozen.

Productspecificaties

Uitgever: Uitgeverij it&fb
Taal: Nederlands
Publicatiejaar: 2006
Uitvoering: Paperback
Aantal bladzijden: 96
ISBN: 9789064037030